DWALEN OVER DE VELUWE

zondag 30 november 2014

De eekhoorns op het kerkhof

Er is alweer een zomer verstreken en nu pas vertel ik iets over het eekhoorn project.
In het voorjaar kwamen er veel eekhoorns bij mij in de tuin. Ze hadden honger en we voeren de vogels dus....eten genoeg. Klaartje een zwanger vrouwtje kwam het meest en ze was soms zo moe dat ze in slaap viel tijdens het eten.


 Ze moesten om bij onze tuin te komen een drukke weg over er waar ik al bang voor was gebeurde...er werd 'n jong mannetje doodgereden.
Toen ben ik met de gemeente gaan praten, zij zijn eigenaar van het terrein en ik mocht de eekhoorns
op het terrein voeren. De kasten werden opgehangen en rondom de bomen legde ik hazelnootjes, walnootjes, zwarte zonnepitzaadjes en stukjes appel en natuurlijk pina's neer en het werkte. De eekhoorns kwamen niet meer in de tuin maar waren druk bezig om nu op hun terrein de nootjes voor de winter te begraven.De vrouwtjes kregen hun jongen en die droppies kwamen al gauw meedoen.Op het terrein nestelen ook groene en bonte spechten dus er zijn genoeg verlaten spechtenholen  voor de eekhoorns om te overwinteren.
9 eekhoorns  wonen er nu en er hangen 4 voerkasten. hun vachtjes veranderen langzaam van kleur, van rood, roodzwart naar grijs, hun winterkleurtjes. Ze komen niet zo vaak meer op de grond, eten en schieten dan de bomen weer in. Natuurlijk blijf ik ze voeren in de winter en ze hebben het goed,wat wel duidelijk aan ze te zien is. Het zijn prachtbeestjes en met veel plezier heb ik ze deze zomer verwend en nu ze het weten komen ze de winter wel door.


Vrolijke groetjes Renée

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige foto's. Ben helemaal weg van eekhoorns, wij hebben ze hier helaas niet.

    BeantwoordenVerwijderen